Νοστιμότατο μοσχαράκι κατσαρόλας
Ξέρω πως το μοσχαράκι μπορείς να το φτιάξεις λεμονατο,ριγανάτο κτλ..Έλα όμως που εγώ ήθελα να φτιάξω μπριζόλες στο φούρνο…
Κατά λάθος όμως δεν ξεπάγωσα τις μπριζόλες αλλά 1 κιλό μοσχάρι…
Ξεπαγώνει λοιπόν το μοσχάρακι (ελιά συγκεκριμένα) και λέω ωχ ….και τώρα τι κάνω..?
Θα το κάνω κοκκινιστό…ναι καλά…δεν είχα ούτε ντομάτες ,ούτε πελτέ ,ούτε pummaro …
Λεω 2 λύσεις υπάρχουν..ή θα βγω για ψώνια (βαριόμουν) ή θα πετάξω στην κατσαρόλα ότι βρω κ ότι βγει….
και σας πληροφορώ πως βγήκε το νοστιμότερο μοσχαράκι κατσαρόλας που έχω φτιάξει !!!
Τα υλικά μου ήταν:
1 κιλό μοσχάρι ελιά σε κομμάτια
2 καρότα σε κομματάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
χυμός απο 1 λεμόνι
λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
μπόλικη ρίγανη
λίγο θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
λίγη μουστάρδα
και φυσικά ελαιόλαδο….
Στην πράξη τώρα:
Αρχικά σοταρισα τα κομματάκια απ το μοσχαράκι και μόλις άρχισαν να ροδίζουν τα έβγαλα απ την κατσαρολα και τα έβαλα σε ένα πιάτο.
Στη συνέχεια έκοψα το κρεμμύδι (όπως το κόβουμε για την χωριάτικη) και το σοτάρισα κι αυτο ..μόλις άρχισε να μαλακώνει πρόσθεσα τις 2 σκελίδες σκόρδο (που κι αυτες τις είχα κόψει κομματάκια)..
Αμέσως μετά έβαλα και τα καρότα (σε ροδελίτσες)…
Όταν είδα πως είχαν σοταριστεί ξανα έβαλα το μοσχαράκι και έριξα 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί…
Εξατμίστηκε το αλκοολ και πρόσθεσα νερό …
Μετα απο λίγο έστυψα το λεμονάκι και έβαλα όλον τον χυμό στην κατσαρόλα…
Πρόσθεσα μπόλικη ρίγανη,λίγο θυμάρι,αλάτι και πιπέρι και τα άφησα να βράζουν..
Στη μια ώρα άνοιξα την κατσαρόλα και έβαλα 1 κουταλιά περίπου της σούπας μουστάρδα,τα 2 δαφνόφυλλα και λίγο λάδι επιπλέον…
Κατα τη διάρκεια του βρασίματος τσέκαρα το κρέας αν έχει μαλακώσει κι αν δεν είχε και το ζουμί μειωνόταν πρόσθετα νερό…
Όταν είδα πως το κρέας μαλακώνει άνοιξα την κατσαρόλα έτσι ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να φαίνεται κάπως πιο δεμένο το φαΐ…
Στις 2 ώρες περίπου ήταν έτοιμο…έβρασα και λίγο ρυζάκι και το κατα ευχαριστηθήκαμε!!!
*όσο έβραζε το ρύζι έβαλα και σ’αυτο λίγη μουσταρδιτσα…
Τελικά κάποιες φορές τα καλύτερα φαγακια μας βγαίνουν απο ‘κει που δεν το περιμένουμε!!!
Αν το δοκιμάσετε ελπίζω να σας αρέσει!