Φασόλια γίγαντες με πιπεριά φλωρίνης και φέτα!
Παρακάτω θα διαβάσετε μια συνταγή για φασόλια γίγαντες …ξέρω πως στο internet θα βρείτε διάφορες παραλλαγές …
Απλά εδώ θα δείτε πως ακριβώς φτιάχνω το συγκεκριμένο φαγητό και τρελαίνονται όλοι (μικροί και μεγάλοι)!
Λοιπόν τα υλικά είναι:
- 1 σακουλάκι γίγαντες (500γρ.)
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
- 5-6 ντοματίνια (προαιρετικά)
- 1-2 φρεσκες ντομάτες
- 1 κουταλια της σουπας πελτε
- 1 μικρή συσκευασία χυμό ντομάτας
- Τυρί φέτα (χρησιμοποίησα περίπου 300 γρ.)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες σε νερό για να μουλιάσουν…
Την επόμενη μέρα χύνουμε το νερό και τους ξεπλένουμε..στη συνέχεια τους βάζουμε σε νερό να βράσουν (περίπου 40 λεπτα)..
Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια,το σκόρδο,την πιπεριά ,τις ντομάτες και τα ντοματίνια και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα…
Προσέχουμε οι γίγαντες να μην μαλακώσουν τελείως αλλά να κρατάνε ελαφρά…Μόλις το πετύχουμε ,τους αφαιρούμε απο την κατσαρόλα και τους στραγγίζουμε…
Στην κατσαρόλα μας (αφου έχουμε χύσει το νερό που έβρασαν οι γίγαντες) βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μείγμα που φτιάξαμε στο μπλέντερ μαζί με τα καροτάκια…
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους γίγαντες,τον χυμό τομάτας, βάζουμε αλάτι,πιπέρι και τα φύλλα δάφνης,προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι αν χρειάζεται και τους αφήνουμε να βράσουν για περίπου ένα 20 λεπτο (θα δείτε το φαγητό να δένει)…
Μόλις δείτε το φαγητό να έχει ‘δέσει’ το αφαιρείτε απο τη φωτιά και το ρίχνετε σ’ενα ταψακι…
το βάζετε στο φούρνο (εγώ το έψησα στον αέρα στους 180 βαθμούς)..μετά απο 15 λεπτά περίπου κόβετε σκληρή φέτα σε κομματάκια (όση θέλετε εσείς) και το αφήνεται αλλο ένα 15 λεπτο…
Το φαγάκι είναι έτοιμο….👍
Να προσέξετε το αλάτι γιατί αν η φέτα είναι αλμυρή μπορεί να γίνει λύσσα …
Εμας μας άρεσε πολύ και ήταν απο τις λίγες φορές που τα παιδιά άδειασαν το πιάτο τους!
Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά πιστέψτε με αξίζει!!!
Καλά μαγειρέματα 💓